Toy Story är för många en av Pixars favoriter, och därför blir det spännande att se vad de gör med den tredje uppföljaren som har premiär den 28 July. Samtidigt är en annan klassiker på väg i ny skepnad, The Karate Kid med Jaden Smith och Jackie Chan i rollerna. Men trots att det är ett par månader kvar till premiären har båda filmerna redan visats i ShoWest, vad som kan beskrivas som en festival för filmindustrin.

Kritiker som varit närvarande har sagt sitt om filmerna, trots att inte ens dem får avslöja väldigt mycket om själva handlingen än. Toy Story 3 framställs som en lyckad uppföljare med samma charmiga humor och ömhet som de första två. Den är tillräckligt äventyrlig och introducerar ytterligare några tokiga leksaker samtidigt som några av de äldre karaktärerna försvinner (vilket förklaras i filmen). Bilden ovan är en av dessa, roboten Sparks, som kan flyga på riktigt och sprider gnistor när han rullar fram, vilket förklarar namnet.

The Karate Kid har också berömts, om inte lika mycket, men med tanke på de negativa kommentarerna från gamla fans är det en glad överraskning för alla. Själv har jag alltid tyckt att denna nya tolkning inte ser helt fel ut, med alla tilltalande förhandstitt som grund. Jaden Smith, som spelar den unga lärlingen, vann priset för “breakthrough male star of the year”  vilket tyder på en fin insats, något som kritiker håller med om. Han vandrar i sin fars fotspår vilket även följande tal visar, när han tog emot priset: “My dad wrote a speech for me, and it had lots of funny stuff in it, but I’m eleven and I’m nervous, so…thank you.”

Flera filmer visades i ShoWest, med förvånansvärt positiva reaktioner, vilket tyder att 2010 kanske blir ett år att minnas.

/AP

 

Lämna en kommentar