Cinezine.se

Filmer och serier som utspelar sig i kontorsmiljö

Filmer och serier som utspelar sig i kontorsmiljö finns det gott om, men det är inte alla filmer som är bra. I det här inlägget tittar vi på de bästa filmerna och serierna som utspelar sig i en kontorsmiljö, filmer som du bara måste ta och se. Om du frilansar eller driver egen firma är oddsen goda för att du är verksam i Stockholm. Då vet du också värdet av att ha någonstans att gå varje dag. Om du letar efter kontorslokaler i Stockholm stad har Workaround säkerligen en lösning som passar just dig. Deras hemsida gör det enkelt att söka bland lediga kontorslokaler, belägna i centrala Stockholm med omnejd. De erbjuder flexibla lösningar som tar vara på det utrymme som trots allt finns där det är som mest attraktivt för en firma att befinna sig. Om detsamma gäller för firmorna i vår lista för du bedöma.

The Office

Det hade inte gått att skapa denna listan utan att ha med underbara komediserien som är filmad som en dokumentärfilm. I spelserien följer vi ett kamerateam som filmar en realityserie inne på ett kontor och man lär snabbt känna alla galna karaktärer som jobbar på detta företaget som säljer papper och andra pappersrelaterade saker. Komediserien The office släpptes för första gången 2005. I huvudrollerna hittar du bland annat, nu välkända komediskådisen, Steve Carell som du kan se i filmer som 40 Year Old Virgin.

Office Space

I denna dramafilm med komiska inslag följer du tre vänner som jobbar på samma kontor och verkligen hatar sitt jobb. Hela handlingen går ut på att de tre vännerna överväger om de ska göra revolt mot sin giriga boss som de även hatar väldigt mycket. Filmen har en seriös ton men den innehåller även mycket skratt.

Social Network

Denna filmen handlar om Mark Zuckerberg och hans tid på universitetet. I handlingen följer man en ung Zuckerberg och hans skapande av Facebook. Filmen har en seriös ton och är löst baserad på hur det gick till i verkligheten. Mer spännande än vad man kan tro.

Horrible Bosses

Är en komediserie där du följer tre vänner vars chefer inte behandlar dem allt för väl. Det resulterar i att de tre vännerna skapar en pakt om att döda sina chefer. Detta låter kanske lite väl våldsamt men kom ihåg att detta är en komedifilm och du är garanterad att skratta. I huvudrollerna hittar du välkända skådisarna Jason Bateman, Charlie Day, Jason Sudeikis och Steve Wiebe.

Wallstreet

En klassisk film som handlar om de mörka hemligheter som döljer sig under ytan i världens finanscentrum. Filmen släpptes redan 1987 där du hittar Charlie Sheen och Michael Douglas i huvudrollerna. I filmen följer du en ung nykomling som vill göra ett namn för sig själv och tjäna snabba pengar. Han är villig att göra vad som krävs för att nå sina mål, även om det innebär att utnyttja systemet. En av de mer erfarna medarbetarna tar den unge nykomlingen under sina vingar och visar honom alla sätt som går att fuska på. En spännande film som har en uppföljare från 2010.