Cinezine.se

Filmen om Fåret Shaun

 

Vilket är världens mest kända får? Antagligen är det Fåret Shaun. Från brittiska bolaget “Aardman Animations får vi Fåret Shaun som har charmat sin publik i många år och fortfarande visas på Barnkanalen varje morgon. År 2014 fanns sammanlagt hela 120 avsnitt av serien som visades allra första gången år 2007. Serien tilltalar till skillnad från andra barnprogram både barn och vuxna, eftersom den innehåller humoristiska inslag som tilltalar båda grupper.

Långfilmen som kom år 2015, Shaun the Sheep Movie, blev otroligt populär och lockade en stor publik i en mängd olika länder. Dess popularitet märker man särskilt på alla de produkter som finns att köpa och som baseras på filmen; gosedjur, kortlekar, pussel och mycket annat. Filmen handlar om att de busiga fåren lyckas söva bonden och placerar denne i en husvagn som far iväg. Fåren ger sig iväg för att få tag på bonden och får på denna resa uppleva många lustiga incidenter.

Shaun och hans kompisar bevakas ständigt av vakthunden Bitzer, som ser till att alla djur på gården sköter sig. Detta är dock ingen lätt uppgift!

 

deejay