Cinezine.se

Planera en mysig filmkväll

Att lägga sig framför skärmen och titta på en film kan vara just vad du behöver efter en lång dag. Filmer kan trigga en rad med olika känslor, vilket gör det viktigt att du väljer den rätta filmen. Det är inte alla som gillar att titta på sådant som får en att gråta, eller något som är skrämmande. Sedan kan det vara svårt att veta ifall en film är bra eller inte när du inte sett den tidigare.

Allt du behöver för att skapa en bra filmkväll är självklart en film, en mysig plats att sitta på, samt en skärm. Om du väljer att titta på din mobiltelefon kan det bli ännu mysigare med iPhone hörlurar anslutna via lightning -kontakten. Eller vanliga ifall det är det du använder. Men på mobilen får du stå ut med en liten skräm. Det kan därför vara bättre att välja en laptop, surfplatta eller den bästa TV:n.

Filmkväll med vänner/familj

Att titta på film ensam kan var väldigt mysigt. Men för de flesta är det ännu trevligare att titta tillsammans med några nära vänner eller familjen. Det är ett sätt att spendera tid tillsammans utan att behöva göra några krävande aktiviteter. Tillsammans med god dryck och snacks kan filmkvällen dessutom bli ännu mer speciell. Eller varför inte beställa pizza eller annat mat som ni kan äta samtidigt som ni tittar på alla era favoritfilmer?

Till skillnad från tidigare är det nu lättare att planera filmkvällar. Det är nämligen möjligt att hitta de allra flesta filmer direkt på nätet. Allt du behöver är alltså en enhet som är uppkopplad till internet samt medlemskap hos en streamingtjänst eller liknande. Det svåraste du kommer stöta på vid filmkväll med vänner är att bestämma vilken film ni ska se. Ni kan ju ha helt olika smak gällande vad ni tycker om för genrer.

Bra filmtips

Om det är skräckfilmer som ni vill se kan The Witch som kom ut år 2015 vara ett bra alternativ. Filmen utspelar sig på 1600-talet och handlar om en brittisk familj. De bor ute i skogen och när familjens yngsta barn försvinner misstänker resten av familjen att det är en häxa som hämtat bebisen.

Skulle du inte vara intresserad av skräck och häxkonster kan actionfilmen Baby Driver vara det du letar efter. Den här filmen handlar om en bilförare som kör flyktbilen för en kriminell organisation. Han har bestämt sig för att det är hans sista körning, men organisationens ledare har istället andra planer. Det är en film som många tittare verkligen tyckte om.

Skulle ni istället vilja titta på en lättsam mysfilm? Då kan Paddington 1 och 2 vara det bästa alternativet. Detta är egentligen ett par barnfilmer men det betyder självklart inte att vuxna inte kan titta på dem. I dessa filmer kommer du dessutom stöta på flera kända namn.

deejay