Cinezine.se

Filmen Anchorman – Legenden om Ron Burgundy

 

Will Ferrell är ofta med i otroligt roliga och tokiga filmer och Anchorman från 2004 är inget undantag. Här spelar han ett nyhetsankare i San Diego, USA, vid namn Ron Burgundy. Ron har ett enormt ego och är van vid att alltid få sin vilja igenom. Vid sin sida har han kollegorna som spelas av Paul Rudd, Steve Carell och David Koechner. Ingen i det här gänget är särskilt intelligent och Brick, som spelas av Carell, är den som är mest korkad av de fyra.

Livet vänds upp och ned på nyhetsredaktionen när en kvinnlig journalist börjar arbeta hos dem. Veronica Cornerstone (spelad av Christina Applegate) upplevs som ett hot av det uteslutande manliga teamet som försöker få bort henne på en rad olika sätt. När Veronica blir befordrad till nyhetsankare, det första kvinnliga ankaret någonsin, blir det nästintill uppror på nyhetsredaktionen. Det händer många galna saker och det är inte långt mellan skratten.

Tio år senare kom det en uppföljare på filmen som är i princip lika galen och rolig som sin föregångare. Här ser vi Ron försöka samla ihop sina tidigare kollegor för att få ihop ett nyhetsteam.

deejay