Cinezine.se

Filmen Old School

 

Den som är ute efter en galen film som ger många härliga skratt får inte missa komedin Old School från 2003. Här har man samlat en hel rad duktiga skådisar och komiker, eller vad sägs om Will Ferrell, Vince Vaughn, Luke Wilson och Seann William Scott – i samma film!

I filmen blir Mitch (Luke Wilson) bedragen av sin flickvän och blir därmed hastigt och lustigt singel. Han hittar ett litet hus i närheten av ett college där han flyttar in. Vännerna Frank och Beanie (Will Ferrell resp. Vince Vaughn) tycker detta är toppen då de i och med detta kan arrangera vilda studentfester. Snart får de idén att starta ett brödraskap och börjar rekrytera medlemmar från den närbelägna skolan. Samtidigt får de veta att huset som Mitch precis flyttat till ska tas över av skolan och de tvingas ställa upp i en kunskapstävling för att förhoppningsvis få ha huset kvar.

Detta är i sanning en galen film, men mycket rolig. I sin grundform handlar den om att inte riktigt kunna acceptera sin ålder och att inte vilja ha några band som hämmar tillvaron. Det har länge diskuterats om det ska komma en uppföljare till Old School.

deejay