Cinezine.se

Emmy-galan 2017

Att vinna en Emmy kan ses som TV-seriernas motsvarighet till filmvärldens Oscar-statyetter. Emmy-galan har ordnats sedan 1949, och här är det alltså TV-serier som kan hjälpa en att kamma hem några av dessa prestigefyllda statyetter. Något som skiljer Emmy-galan från till exempel Oscars-galan är att den hålls på flera platser. Galorna är lokala, och det är en jury på varje specifik ort som röstar fram vem som vinner. De galor som får mest uppmärksamhet är den som delar ut Primetime Emmy Awards och Daytime Emmy Awards. De två galorna hålls vanligtvis i september varje år, och att vinna ett pris på de här galorna är en riktig höjdpunkt i ens karriär.

Svensk skådespelare tog hem pris

På HBO har en serie som heter Big little lies visats under 2017. Serien är skriven av David E. Kelley, som baserat den på en bok skriven av Liane Moriarty. I den här serien kan man se kända skådespelare som Nicole Kidman och Reese Witherspoon. Den här serien fick flertalet nomineringar under Emmy-galan, och med tanke på att serien också har en svensk skådespelare med är det en serie man skall titta på om man inte redan gjort det. Faktum är att Alexander Skarsgård vann en Emmy för sin rollprestation som Perry White i serien. Skarsgård har gjort stora framsteg i sin karriär de senaste åren och det är vanligt att vi ser honom i stora satsningar. Den här Emmyn var den första han vunnit, men knappast blir det den sista om han fortsätter leverera som han gör.

Emmy-galan delar ut pris i olika kategorier

Det är naturligtvis inte bara skådespelare som belönas under galan. Här kan även bästa regi, bästa scenografi, ljusdesign och ljuddesign vinna. Kort sagt är det här en gala som lyfter fram talanger inom alla yrkeskategorier som behövs för att göra en TV-serie. Att vinna en Emmy är ingenting man gör över en natt, det kräver hårt jobb. I Sverige finns många duktiga serieskapare, både professionella och de som gör det som hobby. För att avsluta detta inlägg om Emmy-galan vill vi uppmuntra alla som ens har minsta längtan efter att göra konst att våga prova sina vingar. Vill du bli skådespelare, se till att gå en kurs eller sök en folkhögskola. Vill du bli dramatiker, börja skriv dina egna pjäser. Vill du bli scenograf, börja bygga dina egna konstruktioner för att få utlopp för din kreativitet. Om det behövs kan du samla idéer på internet. på takplåt.nu hittar du tips på hur du exempelvis kan använda takplåt till olika konstruktioner.

deejay