Cinezine.se

Skräckfilmer blir mer och mer populärt

Att titta på skräckfilm är något som föräldrar avrådde sina barn till att göra när de var mindre. Förståeligt då skräckfilmer kan ha en enorm påverkan på hur barn upplever sin barndom. Det är många barn som utvecklar fobier för olika saker och ting på grund av saker de har sett på tv/film.

Ett av de mest klassiska exemplen på en film som gav barn sådana pass hemska mardrömmar att de senare utvecklade fobier är den klassiska miniserien “IT” som baserades på Stephen Kings klassiska novell vid samma namn.

Miniserien “IT” kom att skrämma ofantligt mycket barn och även vuxna. Här så finner vi bland annat fyra anledningar till varför vi är rädda för clowner.

Miniserien tar oss till 60-talets Derry, Maine (USA) där en liten pojke vid namn George blir tillkallad av clownen Pennywise till ett öppet avlopp som är vid sidan av vägen. Till publikens chock så sliter clownen Pennywise av lille Georges arm och fortsätter att terrorisera barnen i staden.

Om man är ett fan av skräck så är miniserien “IT” ett måste. 2017 så kom det en uppdaterad version av miniserien “IT. Förr oss svenskar så kan vi vara stolta över att Bill Skarsgård fick äran att spela den skräckinjagande mördarclownen Pennywise. När producenterna släppte den officiella trailern på Youtube så var det ord och inga visor. På ett dygn så visades trailern totalt 197 miljoner gånger. Se den läskiga trailern här.

Skräckfilmer och serier är mycket populärt nu och på c more så finner ni ett stort utbud av skräckfilmer och serier. Just nu så är de populäraste skräckfilmerna på C more Sacrifice, Sorgenfri och The Gallows.

För dig som har sett de allra flesta skräckfilmerna och verkligen vill bli rädd så har vi ett tips till dig. Titta på skräckfilmer som är producerade i Japan. När de gör skräckfilmer i Japan så finns det ingen nåd, de verkar ha bemästrat konsten i att göra skräckinjagande filmer. Det är inte ovanligt att Hollywood (USA) gör en “vänligare” version av skräckfilmer från Japan. Några exempel på filmer som gjordes i Japan men som sedan Hollywood gjorde en mildare version av är The Ring och Mirrors. Du finner en lista med de allra bästa/läskigaste skräckfilmerna från Asien på denna länk.

deejay