Cinezine.se

Romantiska komedier

Vem tycker inte om att se en lättsam film en fredagskväll efter en lång vecka? Oftast väljer man en romantisk komedi i dessa sammanhang, och det finns ju en hel del bra att rekommendera genom tiderna! Det är något visst med romantiska filmer. Vi alla kan säkert relatera en hel del till filmerna och till känslorna som utspelar sig. Det är också rätt härligt att få bryta av det känsliga, och kanske sorgliga ibland med lite skratt och leenden. Därför är dessa genrer så populära antagligen. Romantiska komedier finns över hela världen på massor med språk, och förmodligen finns det miljoner med guldkorn om man vidgar sina vyer en del. För även om det finns många bra och omtalade filmer så kan vi väl vara överrens om att det finns en hel del enormt dåliga filmer också! En rekommendation om du vill se något nytt i denna genre så ska du kolla lite på indiska och franska filmer.

Romantiken världen runt

Det finns ju en hel del kända filmklassiker. Kända exempel är bland annat Grease, Titta han snackar och 50 first dates. Alla dessa filmer bjuder på skratt och kärlek och har slagit igenom stort. filmen “Love Actually” är en julklassiker och visas årligen på tv och har blivit en tradition för många att se just i juletider. Men om du är intresserad av mer, och av otippade bra filmer så tycker jag att du ska kolla mer internationellt efter rekommenderade filmer. Indien bjuder på superhärliga filmer med mycket färg, skratt och kärlekshistorier. Fördelen med dessa är att de oftast utspelar sig på engelska. Även Frankrike har många guldkorn och om du inte sett 100 steg från Bombay till Paris så bör du se den! Det är en alldeles underbar film som både får dig och skratta och känna samtidigt. I Sverige har vi också haft en del härliga filmer genom tiderna och säkert har du hört talas om En gång i Phuket, Änglagård och Ogifta par? Om du inte har det så har du några tips till helgen!

Varför är denna genre så populär?

Förmodligen för att vi kan relatera. Vi har kanske många gånger upplevt samma situationer själva. Det är också trevligt och titta på och därför är det ett bra alternativ på dejten. Bio är populärt på en träff och om du har en kommande dejt så kanske du kan bjuda på en oväntad romantisk komedi i filmsoffan? Självklart finns massor med förslag på vad man kan hitta på. Du kan läsa om roliga tips på nätdejtingtips.se om du har dåligt med idéer. Det kanske finns möjlighet att både gå på bio och gå på någon rolig restaurang. Det kan ju vara kul att prata igenom filmen efter bio över en bit mat, och om du har varit riktigt påhittig kanske du innan dejten tagit reda på filmens handling för att sedan boka bord på något matställe som har samma tema som i filmen. Vem vet, kanske börjar ni bygga på er egna romantiska komedi.

deejay