Cinezine.se

Titta på film i mobilen

Filmtittande är en mycket populär hobby. Det har länge varit möjligt att titta på film på bio, VHS, DVD och Blue-Ray, men under de senaste åren har det även blivit möjligt att titta på filmer direkt på internet. Det finns en rad med tjänster som går att använda i alla olika enheter. Det gör det möjligt för personer att titta när de reser, eller inte har tillgång till en TV.

Med hjälp av en mobiltelefon är det möjligt att göra i stort sett allt som har med teknik att göra. Det går att jobba med en mobil, ringa, surfa, skicka sms, lyssna på musik och till och med titta på film. Det gäller dock att mobiltelefonen är en smartphone. Det finns fortfarande personer som använder sig av de enklare mobilerna där en stor del av alla modernare funktioner inte fungerar. Skulle man vara intresserad av att titta på film i mobilen men inte äger en telefon som fungerar till detta finns det möjlighet att köpa en begagnad iphone för ett lite billigare pris.

Hur fungerar det?

Det finns en rad med filmtjänster som är anpassade till mobilen och gör det möjligt för alla att strömma filmer var de än befinner sig. Många nöjer sig med gratistjänster som erbjuder videor att titta på, till exempel Youtube. Det är ett bra alternativ om man endast vill se någon sorts video. Det finns även möjlighet att köpa filmer på Youtube som sedan går att titta på i alla olika enheter. En annan typ av tjänster som finns tillgängliga är SVTplay som gör det möjligt att titta på tv-program direkt i mobilen.

Ett annat alternativ som gör det möjligt att kolla på filmer i mobilen är film- och serietjänster. Netflix är då ett av de populäraste alternativen bland filmälskare runt om i världen. Det kostar dock en liten summa varje månad. Men enligt de flesta är tjänsten värd pengarna eftersom man får tillgång till ett stort utbud med filmer och serier. Det är även möjligt att pausa en film/serie och sedan fortsätta från samma plats när man loggar in på sitt konto nästa gång. Viaplay är en liknande tjänst där det visas med svenska filmer och program.

deejay